Från surströmming till fläsklägg

Idag har jag ätit surströmming för första gången. Det var… inte lika farligt som det luktar. Jag var inte modig nog att ge mig på hela fiskar som krävde rensning utan jag höll mig till filéer. Hårt bröd, massor med potatis, gräddfil, kryddost, rödlök, tomat och så små bitar med surströmming. Inte så farligt som sagt men lukten. Gudars skymning vad det luktar illa! Måtte odören ha vädrats bort ur kontorskorridorerna till på måndag.

Jag tror inte att jag fått några svåra men av den här upplevelsen men magen känns en smula bubblig. Kan också vara all rå lök jag proppade i mig.

Strax före kl 10 nu ikväll så kom jag på att jag har en bit rimmad fläsklägg i kylen som behöver tillagas. Det är då typiskt mig att sätta igång med sådana projekt mitt i natten… Läggen steks i ugnen på låg temperatur enligt det här receptet.

Fläsklägg på rotsaksbädd

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag har hitintills nöjt mej med lukten från surströmming, och tyckt att det räcker – fast om jag skulle få en chans igen att smaka på (det har bara hänt två gånger, vad jag kan minnas) så ska jag nog försöka vara lika modig som du. Typ tredje gången gillt!? 🙂 Men jag är redan nu ganska så säker på att jag föredrar din fläsklägg flera gånger om. Och rotsaker… Mums!!! :-)~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s