En dag på Nordiska trädgårdar

Det var betydligt mer vårlikt inne på mässan igår än den bistra och vita verkligheten som finns utanför radhuset nu. Fy för all den här snön! Och det värsta av allt är att det bara fortsätter att falla.

Nåja.

Jag har tyvärr inte en massa fina och inspirerande bilder att visa er som inte kunde gå på mässan. Den enda kameran jag numera har tillgång till är mobilen och den är inte mycket att skryta med 😦

Prunkande rabatt

 

En av de roliga sakerna på mässan var den bloggträff som Annika Christensen, med bloggen Naturliga Ting, ordnat vid Allt om trädgårds monter. Jag är inte den mest spontana människan när jag träffar människor som jag inte känner men det var ändå kul att se personerna bakom bloggar som jag tittar in hos ibland.

En annan bloggare som jag gick fram och hälsade på var Mona. Hon stod och krängde sjuttioelva inredningsprylar. Trevlig böna. Jag har sagt hej till henne vid en mässa för några år sedan men nu vågade jag säga flera meningar 🙂

Mona och hennes tuppar

 

Min jakt på en snygg vattenkanna föll på att jag shoppade för mycket annat och plötsligt tyckte att allt blev för dyrt. Den här snyggingen kostade kring 300 spänn. Den fick inte följa med hem. Det ångrar jag en smula idag.

 

De här lamporna spanade jag in hos Fullerö handels monter. Visst ser de ut som klematis-blommor! Fönstershopping kan vara njutbart det också.

Klematis-lampa

 

Jag avslutade mässan med att lyssna på ett föredrag som Pelle Holmberg höll om ätliga växter. Vilken mysig farbror!

Pelle Holmberg

 

Sedan var det dags att mödosamt släpa med alla grejerna ut till parkeringen. Där möttes jag av en väninna som snällt nog mötte upp mig med bilen. Fast det var inte mer än rättvist för jag hade fyra tunga krukor med buskblåbär som jag köpt på uppdrag åt henne. Förutom dem hade jag kunnat ta pendeltåget hem.

Nu hade det som sagt varit kul att kunna stå utomhus och plantera om kryddväxterna som jag fick med mig hem. Jag får släpa in jordsäcken i vardagsrummet istället. Ett par sorters mynta, en vanlig oregano (fy vad jag saknar den vilda oreganon i trädgården som jag blev tvungen att lämna…) , citrontimjan, citronmeliss, thaibasilika och en stevia. Det ska bli spännande att se vad det blir av stevian.   Kanske går det att använda några av bladen i en efterrätt i sommar.

Annonser

9 comments

  1. Vi hälsade på varandra 🙂 Långt brunt hår med lugg och en röd jacka bunden runt midjan. Det var jag.

 1. Kul att få se lite från mässan! Bor för långt ifrån, så det blir aldrig av att jag tar mej dit! Den röda kannan var fin, men lite dyr!./Lila-Christina

 2. Ja men du det var så kul att ses där på mässan..bara det att presentera sig med alla dessa sköna bloggnamn var ju en märklig men galet underhållande grej.. ja det var en hel del som kom med hem minsann..kram på sig från Anna F R

 3. Hej!
  Vad kul att du gillade träffen. Men jag hoppas jag hälsade på dig! Nu blev jag allt lite osäker på vem du var?
  Det blev lite för mycket för lilla mig. Kan du inte hjälpa mig att minnas?
  Ber om ursäkt och hoppas att du förstår.
  Hörs
  Annika

  1. Visst hälsade vi på varandra 🙂 Jag hade långt brunt hår med lugg och en röd jacka bunden runt midjan. Jag tror jag sa något om att jag sällan bloggar om trädgårdar men läser allt du skriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s