Solkatter

De små liven har inte gjort många knop idag, förutom att rymma ur katthagen några gånger förstås.

 

Pälsvård

Det är en ständig kamp mellan oss. Jag försöker skapa en rymningssäker katthage och missarna hittar svagheterna och traskar plötsligt förbi på gångvägen utanför köksfönstret. Min kontring blir att täppa till där jag tror att det tog sig ut. Sådär kommer vi troligen att hålla på hela sommaren.

 

Solkatta

Annonser

4 comments

 1. Katthage? Det är något nytt för mig. Hur ser den ut och hur är den ”skapad”?
  Eftersom våra katter hoppar etthundratjugo centimeter utan att anstränga sig
  (t.ex. upp på torktumlaren i grovköket) så har jag svårt att ens tänka i termen
  katthage, om du förstår hur jag menar. 🙂

  1. Staketet består av ett rådjursnät i plast, ca 110 cm högt. Jag vet att katter kan hoppa betydligt högre men normalt sett vill de hoppa och landa direkt. Inte hoppa över. Hittills har mina i alla fall inte försökt. Det är svårt att säga hur stor den är men jag bor i ett radhus, en gavellägenhet, och baksidan och halva gaveln är innätad.

   1. Då måste jag berätta något kul. Vi har – mot den enda grannen som vi måste hindra katterna att springa in till när de har lust – satt upp ett rådjursnät, det vilar delvis mot några buskar, bl.a. svart aronia. Nåväl, på andra sidan nätet går ibland en annan grannes katt, en katt som är ute året om utom när han är inne och äter ”vanlig” mat. Häromdagen såg Plexi honom (hankatt alltså) och ilsken som hon är på ”inkräktare” så hoppade hon över rådjursnätet och ner på gräsmattan på andra sidan och jagade iväg den där grannens-katt. Vi fann senare Plexi sittande och vaktande katten, som räddat sig under grannens husvagn, som just den dagen stod så lämpligt parkerad på deras uppfart 🙂 Man kan, förstår vi nu, inte helt lita på rådjursnätet eftersom det tyvärr ger med sig litet grand mellan de stolpar, som håller upp nätet (två meters mellanrum. Men ”herregud” man måste väl låta våra älskade katter hålla borta inkräktare, inte sant, hahahaha.

 2. Vi är hundvakt till mina svärföräldrars tax nu. Sedan i torsdags och till idag, tror jag. Och ännu så länge är hunden kvar i sin hundgård – men han jobbar på att ta sej ut därifrån, ser det åtminstone ut som… 8-I Han har grävt flera stora hål i marken, men som väl är inte alldeles intill stängslet. Ännu så länge, som sagt var. Phu… Hundgården är ny, och det hela kom lite hastigt på så vi har inte gjort något mer än lagt en krans med träreglar längst ner på marken mot stängslet för att försvåra rymningar. Borde väl helst ha ställt den på en gjuten grund eller nåt sånt… Men hoppar över gör han iallafall inte. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s