Jädrar vad det växer!

Jag kan inte hålla jämna steg med ogräset på lotten. Det växer något helt otroligt. Regn och värme har det ju varit gott om på sistone. Det är tur att potatisen också uppskattar vädret.

image

När och hur ska man kupa den?

Jordgubbarna är också på gång.

image

Nu måste jag rota fram nätet så inte fåglarna mumsar i sig alla. Å andra sidan gör sniglarna sitt bästa för att anfalla underifrån. Odlandet innebär sannerligen att man pendlar mellan hopp och förtvivlan….

Annonser

3 comments

 1. Jag har testat fårull som täckmaterial till jordgubbarna. Sniglarna ska inte gill det sägs det! http://tradgardssurr.wordpress.com/2013/06/08/olika-tackmaterial-till-jordgubbar/
  Om du rensar ogräs med en hacka kan du samtidigt lägga lite jord runt potatisplantan. Då kupar du och rensar samtidigt. Viktigt att göra det så att inte de potatisar som ligger närmast ytan blir gröna. Ingen panik än, men man kan göra det lite nu och då när man ändå rensar.
  Jag håller med om att det är en hektisk tid nu, men det som man hinner nu gör att juli blir lugnare! 🙂

 2. Det är nog hög tid att börja kupa lite kring potatisblasten!? Om du har en hacka, så drar du med hjälp av den upp jord mot blasten så det blir liksom en upphöjd ås… 🙂 Om du inte har en hacka, så får du väl försöka göra det samma med hjälp av en spade eller nåt…?

  Det var ju små söta biholkar som tillverkades i Äntligen Hemma igår! 😀 Men jag har fortfarande halvt om halvt dåndimpen angående bryggbygget de också gjorde… 160 000 spänn för några meter brädor ut i sjön!? 8-X

 3. Egna potatisar och jordgubbar blir det inte här i år. De är inte riktigt färdiga än.
  Hoppas du får en skön midsommar med sol, massor med sol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s