Hästkontakt

Det känns som om jag tillbringat helgen på pensionat. Ett pensionat med extra förmåner i form av hästpyssel!
Mina vänner bor ute på landet och har en häst uppstallad alldeles i närheten. Jag fick aldrig rida men det var underbart att bara få rykta och leda runt.
Idag släppte vi henne lös i paddocken. Vår plan var att hon skulle få springa av sig och kanske löshoppa ett par hinder. Hon kutade runt och hade jättekul.

image

image

Hästarna i hagarna intill fick spatt och började springa de också. Det var inte så lyckat för hagarna är leriga och hala och det är lätt att kusarna går omkull och gör sig illa när de blir så där tossiga. Vi fick fånga in vår ponny och öva lastning i hästtransport istället. Jag agerade ”good cop” med godis och efter visst lockande och pockande så gick hon med på att gå in. När man blir irriterad får man påminna sig att hästar är djur vars första tanke är flykt när något känns obekvämt eller ovant.

Annonser

One comment

  1. Så trevligt med både pensionatsliv och hästliv! 😀

    Mmm, det där flyktbeteendet som styr hästars agerande får man aldrig underskatta… Hu, så många svåra olyckor som har hänt, och fortfarande händer, på grund av att hästar blir rädda för sånt som man tycker att de inte ens borde se… 😦 Och det där med lastning kan vara nog så problematiskt, så jag kan tänka mej att det är jättebra att öva det även vid tillfällen när det inte alls är meningen att pållen ska ut och åka en sväng. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s