Vatten från ovan och underifrån

Det är inte friskt att kliva upp 6.30 en söndag, släpa sig in till city, åka buss en timme till Bålsta och sedan åka 5 mil skridskor i spöregn. Men gud vilken härlig tur!

image

Vi startade på Lilla Ullfjärden och klev i land i Skarholmen (Uppsala). Den senaste tidens töväder och regn har fått bort all snö så nu var isen fantastiskt blank. Det låg minst ett par millimeter vatten på isen och det gjorde att friktionen blev minimal. I kombination med medvind så kändes det som att flyga fram!

image

Förutom oss från Friluftsfrämjandet (Stockholmsalliansen) så var det inga många själar ute så det var underbart tyst. Man hörde bara ljudet från skridskorna.

Regnet besvärade oss inte under tiden som vi åkte men det kändes inte så mysigt att sitta och fika. Jag är van vid finväder på Alliansens turer 🙂

image

Trots gynnsamma förutsättningar så var jag rejält mör i kroppen när vi framåt eftermiddagen satte oss i bussen och tuffade tillbaka mot Hufvudstaden. Man använder många av musklerna i rumpan när man åker skridskor. De musklerna kommer att göra sig påminda de närmaste dagarna 🙂

image

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s