Outsourcing av tomatplantor

Jag har mina tomatplantor hos en vän och kollega. Hennes sovrumsfönster ligger i söderläge och det passar mig perfekt för jag har inte plats för en enda växt till hemma.

image

Idag var jag på besök hos henne och planterade om de små rackarna. De har växt så det knakar!

Annonser

9 comments

      1. Detta verkar vissa trädgårdsföretag också råkat ut för, haha. Det annonseras nu, här i Uddevalla, tomatplantor till toklåga priser, hehe.

      2. Rent ekonomiskt brukar det aldrig löna sig att driva upp tomatplantor själv. De säljs så billigt men jag tycker det är kul att pyssla med dem från frö till planta som producerar tomater 🙂

  1. Jag fick syn på tomatplantor i ett ställ utanför en mataffär igår, och kunde så klart inte låta bli att gå fram och kolla på dem. Tsss, vilka små klenisar – absolut inte värda de 25 kronor som de kostade. >:-) Är faktiskt lite imponerad av mej själv att det har gått så himla bra med mina tomatplantor – de först sådda har precis börjat att blomma, så nu hoppas jag innerligt att pollineringen funkar trots att de står inomhus. Får väl pilla lite själv på dem… 🙂

    Läste nånstans nyligen att chili- och paprikaplantor vill ha jättestora krukor (10-20 liter), så nu funderar jag lite på hur den saken ska ordnas framöver… Får kanske tömma hela Icas lager plasthinkar á 10:-!? 8-I Bara här i närmaste fönstret står det 13 chiliplantor… Blir spännande att försöka få plats med lika många hinkar där också sen!!! Hm… (Över sommaren kan de så klart stå utomhus, men jag tänker redan på hösten och om ev frukter inte hinner mogna innan de första frostvarningarna kommer… Jag lär ta in dem igen då!!!)

  2. Svar på fråga: Nja… Vi har nog tänkt att INTE hjälpa till så värst mycket med det som behöver göras i huset som sonen ska köpa. Lär ju helt enkelt inte hinna! <:-) Men som tur är räcker det länge med lite färg, tapeter och nytt klickergolv i bostadsdelen där, och det har hans tjejs morsa redan lovat att hjälpa till med. 🙂 Så vi avvaktar nog och bidrar med arbetskraft längre fram när han ska ta i tu med de delar av huset som förr i tiden har fungerat som fabrikslokal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s