Onsdagskvällen som inte blev av

En kompis messade i morse och ville bjuda mig på middag på en restaurang i pyttelilla centrum där jag bor. Hon behövde komma hemifrån och få vuxet sällskap. Jag tackade ödmjukt men tyckte att det var min tur att pyssla om henne. Hon kunde väl komma till mig istället? Det skulle ge mig en anledning att sanera i köket och dammsuga.

Vi planerade middagen till kl 19 och jag fixade potatis- och broccolisoppa samt en chokladmousse till efterrätt. Dammsugningen kom lite i skymundan. Jag kände mig lite matt efter att ha röjt i köket. Dessutom råkade jag dra in en en liten plastpåse i dammsugaren och efter det låter den som en startande jumbojet. Jag tror att den sitter i slangen någonstans men får inte ut den.

Min kompis dök upp, vi kramades, pratade lite och PRECIS när jag skulle servera soppan så ringer hennes man och berättar att sonen spytt i hallen. Han misstänker kräksjuka. Hon tar det säkra för det osäkra och beslutar sig för att åka hem så jag inte blir smittad.

Ridå…

Jag häller snabbt över soppa i en stor burk, packar ner den och våra planerade efterrätter i en pappåse, räcker över den till min vän och vinkar adjö.

Jaha, så jag fick sitta här själv och äta min broccolisoppa med spiskumminrostade solroskärnor.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s