Grönkål- en ny bekantskap

Jag har förstått att grönkål är en klassiker på julbordet för många men under mitt 40-åriga liv har jag varken tillagat det eller fått det serverat. 

I år hade jag lite förtida julfirande med modern och då lagade jag vegetariska rätter, bland annat en saffransbulgur med rostade mandlar, rödlök, paprika och så grönkålschips. Gott!

  

Jag serverade grönkålschips till köttbullar och kantarellsås igår men jag tror inte att pappa var lika imponerad. 

Annonser

4 comments

  1. Min kära hustru, Anna-Lisa, gör varje år en grönkålsgratäng till julen. Eftersom vi själva odlar grönkål varje år och haft framgång med det utom i år 😦 så händer det ofta att vi har grönkål i olika recept. Det är en vidunderlig kål, god och nyttig.

    1. Jag funderar på att odla grönkål i en pallkrage men kål är klurigt. Det finns så många glupska skadedjur.

      1. Mördarsniglar kan jag också hantera. Det är de små sniglarna som är värst eftersom de är svåra att upptäcka innan de mumsat i sig stora delar av plantan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s